Opleiding Holistische Basis
Schrijf je nu in, start 20 februari 2021


Het woord holisme vindt zijn oorsprong in het Griekse woord holos, wat 'geheel' en 'allesomvattend' betekent. Wanneer je op een holistische manier ergens naar kijkt, let je op alle aspecten. De essentie ervan is dat alles (lichaam, geest & ziel maar ook mens, dier & natuur) met elkaar verbonden is.

Een holistische gezondheidsprofessional kijkt naar de cliënt als geheel om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Niet alleen naar het ziektebeeld, de diagnose of kwaal, maar naar alle facetten van de mens. Binnen het holisme wordt uitgegaan van vijf niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt; meridianen en chakra's) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Tegenwoordig kiezen steeds meer (toekomstige) gezondheidsprofessionals ervoor om bij ons de Holistische Basis te volgen. Dit is een combinatietraject waarbij er in 1,5 jaar tijd twee opleidingen gevolgd worden: Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en de psychologie komen voorbij. Hierdoor ontstaat een panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij de ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat werkt verfrissend, ook op ingesleten inzichten en patronen.

Wil jij voor jezelf een stevige holistische basis leggen? Wil je alles leren over de werking van het menselijk lichaam en de geest? Wil je leren hoe het lichaam de geest beïnvloedt en hoe de geest het lichaam beïnvloedt? Meld je nu aan voor online traject Holistische Basis

Wat kun je verwachten? 

 • Binnen het online traject Holistische Basis volg je twee geaccrediteerde opleidingen: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis.
 • Je volgt 19 interactieve online lesdagen verdeeld over 1,5 jaar tijd, via ons digitale klaslokaal.
 • Je doet aan thuisstudie via onze moderne online leeromgeving. Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving, waar je direct toegang tot krijgt na je inschrijving. Je kunt dus al in je eigen tempo starten met de thuisstudie, welke is ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen en psychologen. 
 • Onze lessen zijn praktijkgericht; er worden realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals besproken. 
 • Aan het eind van de opleiding heb je twee geaccrediteerde diploma's op zak: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. 
 • 80 ECTS, volledig CPION/SNRO geaccrediteerd.
 • De MBK/PsBK diploma's zijn een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Zodra dit portfolio compleet is, kun je je cliënten aanbieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.
 • Investering in jezelf: € 2995. Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen zonder extra kosten.
 • De opleiding is vrijgesteld van BTW. De kosten voor deze opleiding zijn fiscaal aftrekbaar, voor meer informatie hierover verwijzen we naar de site van de Belastingdienst.

Wat leer je?
Met Psychosociale Basiskennis leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren. Je doet gedegen kennis op in het vakgebied psychologie en krijgt les in psychopathologie, ontwikkelingspsychologie, biopsychologie en alarmsymptomen. Ook behandelt de docent onderwerpen zoals het menselijk geheugen en hoe we in staat zijn om te leren. Er wordt lesgegeven in persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom.

Tijdens de opleiding Medische Basiskennis doe je gedegen kennis op over de manier waarop het menselijk lichaam werk. Je leert hoe verschillende organen werken,
bepaalde ziektes behandeld worden en hoe je lichamelijke klachten kunt herkennen en verklaren. Je krijgt les in het hart en vaatstelsel, de spijsvertering, bloed en de ademhaling, het zenuwstelsel en de zintuigen, het hormonaal systeem, het bewegingsapparaat en de huid en alarmsymptomen. Al deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Daarnaast komen gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg voorbij. Tot slot staan we stil bij ethiek en je houding tegenover je cliënten.

Lesdata
De lesdagen zijn als volgt ingedeeld:

Les Datum
Nederlandse Gezondheidszorg zaterdag 20 februari 2021
Het menselijk lichaam zaterdag 20 maart 2021
Hart en vaatstelsel zaterdag 17 april 2021
Bloed en ademhaling zaterdag 15 mei 2021
Spijsvertering zaterdag 12 juni 2021
Urogenitaalstelsel zaterdag 10 juli 2021
Zenuwstelsel en zintuigen zaterdag 04 september 2021
Hormonaal systeem en kinderen zaterdag 02 oktober 2021
Bewegingsapparaat en huid zaterdag 30 oktober 2021
Alarmsymptomen MBK zaterdag 27 november 2021
Psyche zaterdag 11 december 2021
Biopsychologie zaterdag 08 januari 2022
Persoonlijkheid en Intelligentie zaterdag 22 januari 2022
Leren zaterdag 26 februari 2022
Ontwikkelingspsychologie zaterdag 26 maart 2022
Psychopathologie I woensdag 13 april 2022
Psychopathologie II zaterdag 14 mei 2022
Geheugen en Ouderdom zaterdag 25 juni 2022
Alarmsymptomen PsBK  


Voor het behalen van je diploma is het verplicht dat je alle lessen hebt bijgewoond. Gelukkig zijn wij heel flexibel met inhaallessen. 

Online opleiding iets voor jou? Ervaar het zelf, kom naar onze online open avond!
Het volgen van een online opleiding brengt veel voordelen met zich mee. Zo ben je geen tijd kwijt aan reizen, je bespaart geld op reiskosten en je kunt in het comfort van je eigen huis aanschuiven in ons digitale klaslokaal. Ook is het een stuk veiliger voor mensen die om welke reden dan ook rekening moeten/willen houden met COVID-19. Onze studenten zijn erg tevreden over het volgen van online lessen. Ook onze docenten hebben stuk voor stuk bewezen dat online lesgeven heel leuk, interactief en verbindend kan zijn.

Benieuwd hoe een online les eraan toe gaat? Geef je op voor onze gratis Online Experience en ervaar het zelf.

Liever klassikaal les op locatie? Maatwerk is mogelijk!
Wil jij liever klassikale lessen volgen en ben je geïnteresseerd in de opleiding Holistische Basis? Maatwerk is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om eerst Medische Basiskennis op locatie te volgen en vervolgens Psychosociale Basiskennis - of andersom. Wil je hier meer over weten, plan dan een gratis consult in met een van onze studiecoaches in of ​bel ons op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur: 085 401 9368.

Voor wie
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die op een professionele manier holistisch te werk wilt gaan en op zoek is naar een geschikte geaccrediteerde opleiding. Ben je werkzaam in de gezondheidszorg, welzijn of sport of wil je dit in de toekomst gaan doen en ben je op zoek naar een sterke holistische basis? Of je nu therapeut, coach, counselor, yoga of meditatie leraar bent: Holistische Basis voorziet jouw van een sterk fundament aan kennis over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam en de geest. 

Vooropleiding en opleidingsniveau
Holistische Basis is op hbo-niveau ontwikkeld door ervaren holistische artsen en psychologen. Er zijn al veel studenten die de opleiding zonder passende vooropleiding succesvol hebben afgerond. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding. Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Samen bespreken we wat de opleiding precies inhoudt en of het bij je past. Bel ons gerust op werkdagen tussen 09.00 uur en 15.00 uur: 085 - 401 9368


Van wie krijg je les
Onze docent Holistische Basis, Lori Postema, heeft geneeskunde & psychotherapie gestudeerd. Lori heeft kennis van cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en fytotherapie. Ze is werkzaam in de psychiatrische psychotherapie (kinderen, jeugd en gezin) en is jeugdarts. 


Waarom kiezen voor deze opleiding? 

 • Na het afronden van de opleiding weet je alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische en lichamelijke aandoeningen
 • De opleiding wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot holistische professional 
 • De opleiding verbreed je visie op je werkveld 
 • Je doet kennis op over verschillende classificatiesystemen en je leert wat een goede diagnosestelling inhoudt
 • Je kunt dankzij de opleiding makkelijker de verbinding leggen met de eerstelijnszorg omdat je de ‘taal van de artsen’ leert spreken, hierdoor kun je bijvoorbeeld beter samenwerken met huisartsen en specialisten
 • Door de opgedane kennis ben je in staat om als professional je cliënten effectiever te helpen
 • Daarnaast sta je sterker in je schoenen dankzij de geleerde gespreksvaardigheden 
 • Je bent je bewust van je mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin je jouw cliënt direct dient door te verwijzen

Contact met studiecoach
Heb je nog vragen? Neem gerust contact op of plan een gratis consult met een van onze studiecoaches. Op werkdagen van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden: 085 401 9368 of mail naar info@conamore.com. Heb je vragen over ons beleid wat betreft COVID-19? Lees onze laatste update hier.  

Wil je meer weten over Con Amore? Lees de meest gestelde vragen en antwoorden en bekijk onze mini documentaire.

Wil je graag leren hoe je holistisch te werk gaat? Wil je alles leren over de werking van het menselijk lichaam en de geest? Heb je zin om van 2021 en 2022 leerzame en leuke jaren te maken? Schrijf je nu voor Holistische Basis: 

 

 

Schrijf je nu in voor de opleiding Holistische Basis

 

Enkele reviews van onze studenten over de opleiding: 

"Een hele fijne opleiding. De praktijklessen zijn super interessant en een absolute meerwaarde vanwege de hoeveelheid casuïstiek en expertise van de leraren." - Kim

“Gisteren de opleiding afgerond, jammer dat het afgelopen is. Wat heb ik ervan genoten! Con Amore is een heel gedegen opleidingsinstituut van een zeer hoge kwaliteit. De docenten zijn geweldig. Ook de online omgeving is heel goed. Wat prettig is, is dat je thuis de online vragen moet hebben gemaakt voordat je op de les komt. Zo is iedereen optimaal voorbereid en haal je veel meer uit de lessen. De omgeving is zo opgezet dat je per thema alle vragen kunt uitdraaien wat het overzichtelijk maakt. De online begeleiding is ook goed, als je een vragen hebt krijg je snel antwoord, en er wordt echt met je meegedacht. En last but not least, ook in Corona-tijd heeft Con Amore snel geschakeld en direct gezorgd dat er online les gegeven kon worden. Complimenten en dank!" - Inez

“Mijn eerste digitale lesdag achter de rug. Heel knap dat de docent zelfs via de computer zo betrokken is en zoveel verbondenheid creëert binnen de groep. Dit had ik van te voren niet verwacht bij een online lesdag. Ik zag er zelfs een beetje tegenop, maar ik was totaal niet moe na deze dag. Thuis in mijn eigen omgeving, minder ruis en prikkels dan in een leslokaal, regelmatig korte pauzes in je eigen huis/omgeving (geeft veel meer rust), geen reistijd, langer kunnen slapen. Dus voor mij de nodige voordelen. Top!”  - Leander

"De docenten zijn zo inspirerend en enthousiast in het lesgeven en de aanwezigheid, dat de dag omvliegt en ik nóg meer heb geleerd dat ik in mijn praktijk kan toepassen. Zo maak ik tegenwoordig gebruik van de anamnese vragen, zoals we die gebruiken bij het uitwerken van de casussen, en daardoor kom ik meer belangrijke informatie te weten van mijn cliënten, waarop ik mijn behandelingen nóg beter kan afstemmen. Heel hartelijk dank voor jullie niet aflatende energie gedurende de lesdagen! Voor iedereen: ik ben ontzettend blij dat ik gekozen heb voor Con Amore en zal jullie aan iedereen die het horen wil aanbevelen. Jullie zijn echt uniek!" - Birgitte

"Beste keuze die ik ooit had kunnen maken om een opleiding te doen bij Con Amore. En waar ik begon met de noodzakelijke MBK, werd ik zo getriggerd en overtuigd van mijn kunnen dat ik de PSBK (in eerste instantie puur voor de lol) er meteen achteraan deed. Wat ik toen niet kon weten was dat ik een paar jaar later zoveel profijt van beide zou hebben dat ik in mijn huidige baan vaak sneller tot resultaat en conclusies kom dan wie dan ook van mijn collega’s. En dat ik kan zeggen dat ik voor beide cum laude geslaagd ben is ook altijd wel mooi meegenomen. Helemaal als je bedenkt dat ik met 15 jaar van school afgehaald werd om te gaan werken... lieve mensen van Con Amore dank jullie wel voor het gegeven vertrouwen dat ik meer kan dan ik ooit had gedacht." - Gerda 


Meer reviews lezen? We verwijzen je graag naar onze recensies op onze Facebook pagina